Bezoek Duitse Ambassadeur Eckart Cuntz

Bezoek Duitse Ambassadeur Eckart Cuntz aan Dendermonde en Business Club Dendermonde

Op 1 maart 2013 bracht de Duitse Ambassadeur Eckart Cuntz een bezoek aan Dendermonde. Dit bezoek kaderde binnen een ruimer programma waarin onze stad al zijn culturele en architecturale troeven uitspeelde om zich op de kaart te zetten.

In de namiddag had de ambassadeur in zijn programma een ontmoeting met enkele leden van de Business Club voorzien om het met hen o.a. te hebben over geassocieerd onderwijs en de verbondenheid tussen stad en economische ontwikkeling.

De ontmoeting met BCD vond plaats in de gebouwen van Brouwerij Dilewyns. Bij de aankomst van de ambassadeur stelde een trotse brouwer Dilewyns zijn 4 dochters voor en uiteraard de mooie en nieuwe brouwerszaal. In vakkundige termen werd aan het aanwezige publiek het volledige brouwproces toegelicht. Dat een Vicaris bier veel meer is dan een snel en eenvoudig gebrouwen bier werd meer dan duidelijk gemaakt. Kwaliteit in het glas komt nu eenmaal overeen met een uitgebreid rijpingsproces.

Na deze toelichting zette de groep haar tocht door de brouwerij verder om over te gaan tot het proeven. Ondertussen nam Wannes Schoeters van Audi Brussel het woord over. Hij lichtte toe hoe Audi geassocieerd onderwijs toepast binnen haar opleidings- en aanwervingsprogramma’s. Het vinden van goed en technisch geschoold personeel is immers voor elke onderneming een uitdaging.

Door actief samen te werken slagen Audi, de betrokken scholen en de jongeren erin hun individuele doelstellingen op een bedrijfsefficiënte manier te realiseren. De school voldoet aan haar opleidingsverplichtingen door de modernste technieken te kunnen aanleren. Jongeren leren met deze technieken te werken en doen hun eerste werkervaring op. Audi kan een uitgebreide screening uitvoeren van de kandidaten maar wint veel tijd aangezien het opleidingstraject tijdens de schoolperiode is verlopen. De nieuw aangeworven krachten zijn dus bij meteen opgeleid en direct inzetbaar. Een duidelijke win-win-win !

Dergelijke samenwerking met duidelijke engagementen van alle betrokken partijen is misschien een mogelijke vorm van samenwerking voor de Dendermondse bedrijven en scholen ? Ook in onze stad is het immers niet altijd eenvoudig om goed, technisch opgeleid personeel te vinden.

Het bezoek van de ambassadeur werd afgesloten met een uitgebreide receptie aangeboden door de stad. Met een goede Vicaris in de hand hadden alle aanwezigen de mogelijkheid verder met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.